Tisdag 30 Mars

Hej hej!
Nu är det en nervös Alexandra som skriver....
Imorgon är det dags för första körlektionen på körskolan, och oj va nervös jag är. Märkte det nu när nicke och jag var ute och körde ikväll. Hur stressad som helst, va jobbigt det är. Känner mej skitdålig på å köra bil just nu:( men men imorgon ska det iaf bli av!!
Får hoppas att man vaknar upp glad och positiv imorgon!
Fick även brev ifrån skatteverket och detta året ska jag betala 1468kr.... också mindre kul å få veta.
Njaa så detta har kanske inte varit världens bästa dag men så är det ibland.
Hoppas ni andra har det bättre. Nu ska jag bara ta det lugnt och ta en lång dusch och försöka peppa mej själv inför imorgon.

Gokväll.


Söndag 28 Mars

Heej!
Har haft en jätte rolig helg!=)
Började den med en lugn hemma fredag som är allra bäst. I lördags var vi på födelsedagskalas för min gudson Hampus som nu fyllt 1 år! så söt och gick omkring lite vankande sådär. Och det där med paket var ju faktiskt ganska kul, Isak tyckte också om Hampus presenter haha, det blev t om lite fajt om dom, sötnosar.
På kvällen kom min vän Magdalena hit, vi gjorde oss i ordning och iväg till stan för att gå på fest hos Stina. Det blev spel och en hel del skratt!, gick förbi en fest till och träffade goaste Elin som gick i min klass på gymnasiet. Vi hade tänkt gå till Harrys för att kolla hur det nya stället var men kön var så lååång så vi struntade i det. Gick till Nivå och umgicks med Johanna också ett tag =)
Lite kebab sen taxi hem hehe.. kanonkväll och humöret var på topp hela tiden.

Och nicke var ju underbar imorse, vi fick ligga och dra oss länge ( Magda sov hos oss i gästsängen på Isaks rum) hon vaknade till ibland på morgonen av att Isak stod och stirrade på henne, haha. Han tyckte nog det var konstigt att hon låg där. Han blev iaf väldigt förtjust i henne.. tjejtjusaren.
När vi väl kom upp stod frukosten på bordet och kaffet var färdigt =)

Idag har vi varit på IKEA och handlat lite smått och gott. En ny säng till Isak bla, han har ju blivit så stor, så nu har vi ställt undan spjälsängen. Han tycker mycket om sin nya säng och sussar nu gott i den.

Snart dags att krypa ner nu, är ganska trött idag ändå känner jag. Men vi har hunnit med mycket och storstädat nu ikväll så kan lägga sig och känna sig nöjd.

Hoppas ni haft en bra helg!



Magda & jag

Stina & jag

Spelet är igång

Henke & Elin

Johanna & Magda

Johanna & jag

Jag & Magda



Isak sitter i sin nya säng och tittar på fotografi <3

Fredag 26 Mars

Hej på er!
Haft en väldigt skön fredagskväll, vi gjorde "falsk"fläskfilé med grädde och potatis innan till middag och jag började på ett par kakor som visst skulle vara mycket goda...
Lite gos i soffan sen sov båda killarna. Ja har haft fullt upp med kakorna och försökt slå in paket! Min gudson Hampus fyller 1 år på söndag så imorgon är det dags för födelsedagskalas =) men ett av hans paket ser inte klokt ut, jag är verkligen kass på att göra fina paket:P men det ska nog gå bra ändå hihi.
Kakorna smakar lite, mysko? haha, kanske inte va jag förväntat mej men ändå inte..äckliga? .. aja, vi lämnar det.

Annars har det varit skola idag, just nu läser vi etik och livsfrågor, det känns faktiskt ganska intressant. Lektionerna är roliga men runt två tiden får man svårt att sitta still =)

Nehe lite varm vetekudde, och titta teve en stund innan man somnar ikväll.
Ha en trevlig helg!!


Isak, en liiiten Hampus & mamma Malin.

Torsdag 25 Mars

Jaaaaa, fick VG på provet i hemsjukvård!:D  Nu är jag nöjd!


Grattis världens bästa Johanna på 22 års-dagen<3






Nickepickesblogg

Förresten så har nicke skaffat blogg igen som han ska skriva i varje dag nu har han lovat ; ) Kolla in http://niklasjamtlien.blogg.se nu!

Det är då min kära sambo för er som icke vet =)


Onsdag 24 Mars

Wohaa, snart är mars över! tiden går så fort!
Sitter här efter att ha halvsovit i soffan en stund, måste göra färdigt min läxa tills imorgon. men det ska nog bli bra. Får även besked om hur provet gick imorgon, spännande!
Ikväll har vi ätit hämtpizza, så jäkla gott och skönt å slippa laga mat.
Jobbat en eftermiddagstur idag, det gick så fort och så jobbade jag med en klasskompis så nu känner man henne bättre =)
Nehe nu får jag sätta igång!



Krama!

Tisdag 23 Mars

Hej hopp!
Haft besök av två fina vänner ikväll, Jennifer & Johanna. Vi tog oss en kvällspromenad här i jämjö, mysigt=)
Annars har vi mest suttit i bilen idag, varit i malmö och vändt och det är ju en så dryg väg dit. Men jag sov iofs en bra stund bak i baksätet:P  + att jag läste min läxa på vägen dit.
Har fortfarande en uppgift kvar att göra till på torsdag, ska skriva vad som är livskvalitiet för en gammal människa och om jag kan göra något för att påverka.. mm det blir att fundera på.
Imorgon är det eftermiddagsjobb som gäller, hade helst velat jobba dag för det är teorilektion på körskolan imorgon som jag missar... vill verkligen inte att detta ska dra ut på tiden igen, vill ha mitt körkort nu!!
Men har en körlektion nästa vecka iaf, och då får han fanken inte va sjuk.. riktigt irriterande sist, jag som var så laddad!

Jaja, nu blir det bara mys resten av kvällen =)



Jag med min gosing<3

Johanna & Jenni<3

Måndag 22 Mars

Så, nu har man jobbat helg också. Och även idag, men det har gått fort tycker jag.
Drömde inatt att jag fick IG på tentan vi gjorde förra veckan i skolan och att lärarna skulle prata med mej på kontoret! haha.. vadå nojjig, jag är ju helt säker på att jag blir godkänd iaf.... eller? jaja, på torsda får jag veta =)
Imorgon är vi lediga och ska iväg en sväng, sen skulle lilla Johanna titta hit på kvällen =)
Hoppas ni har en bra start på den nya veckan!


Min älskade lilla pojke!:









Härliga bilder eller hur? man ser att han är en riktig busunge<3

Fredag 19 Mars

Hejsan! såhär mitt i natten kan man ju säga:P
Har sovit i soffan ikväll! och innan dess i sängen typ en timme.. jösses va trötta vi var alla 3.
Idag har vi haft en jätte mysig dag hos Katrine, Freddy,Amelia & lilla Alicia =) Alicia har redan hunnit bli två månader så hon var vaken och pratade och skrattade t om lite, man bara smäälter! Mysigt å få gosa med en så liten sötnos.
Amelia var lika pigg och glad som alltid, de har flyttat precis så hon har fått ett eget rum. Ett riktigt flickrum med massa rosa och prinsessor =) hon var så stolt och glad. Vi fick leka av oss både Katrine och jag idag med lera, och låtsasmat och grejer haha.

Sen fikade vi på shackrutor som vi bakade imorse, tog slut nästan med en gång, de var väldigt populära av de små =)


Här kommer lite söta bilder också från idag:


Isak satt och tittade på bilar innan bussen kom, när alla bilar körde förbi ropade han: WOOAAOW!

I busshållplatsen fick vi syn på denna bild, då pekade Isak på honom och sa:PAPPAA! haha:P

Sötnosarna leker med lera, det lagas maträtter för fullt!

Alicia! =)

Jag & min lille älskling<3

Gosar med Alicia!

Amelia visar kakburken som hon och Isak tömde ganska så fort =)

Isak tycker det är så roligt och titta på lilla BEBIIIS. Men hon heter ju faktiskt LILLASYSTER sa Amelia =)

Och så lite kramkalas =)


Torsdag 18 Mars

Hej hej!
Nu är det strax dags att åka å jobba kvällen. Känns som det var jätte längesen jag jobbade nu, men det är väl iaf två veckor så det ska bli kul=)
Och nu är provet gjort! känns bra, men lika nervös nu som förra tentan! men godkänt borde jag få.

Längtar tills imorgon. Då ska vi hälsa på Katrine, Amelia & Alicia och kanske gubben med?=) i deras nya lägenhet. Åh saknat dom så det ska bli så mysigt. Nu har Amelia fått eget rum så hon och Isak kommer nog leka därinne en hel del.

Nehe nu måste jag gå. Hoppas ni har en bra dag:D

Tisdag 16 Mars

hej hej!
Sitter här och pluggar men nu var jag tvungen å ta en paus. Imorgon är det dags för tenta och jag känner mej ganska nervös, hoppas att det mesta sitter nu!
Hinnner läs lite imorgon innnan provet också.
Annars har vi inte gjort å mycket annat ikväll, Isak är så trött efter dagis å somnar i god tid =)
Jag gjorde en skitgod middag innan faktiskt hehe, fått ett recept som jag provade idag: Kassler Afrikana, så gott! det blir nog min nya favorit.. kassler, grädde, curry, mangochutney, kokos och banan med jasmineris till, mums!

Idag har vi haft undervisning om sår och sårläkning i skolan. Herregud vilka sår man kan drabbas av som gammal:( men det är ju bra och få veta va man kan göra för att förebygga sådana skador.

Jaopp, önska mej lycka till imorgon:D

Måndag 15 Mars

Gör en liten avstickare här. Läser just nu om det naturliga åldrandet och det är bara kap 2 av 12:P men det är ju bara repetion från början jag gör nu.

Isak har förresten lärt sig säga majs idag på dagis, så hela kvällen har han gått runt och sagt : MAJS OCH BAJS MAJS OCH BAJS :P haha, söte<3


Måndag 15 Mars

Hej hopp!
Nu är det kvällen igen.
Isak har haft det toppen på dagis idag, jätte pigg och jätte glad=) så roligt för honom att få komma dit igen.
Nu sitter jag här vid köksbordet och ska plocka fram böckerna! dags att plugga hemsjukvård. Har laddat med kaffe så jag inte blir så trött.
Hörs senare!


Igår Söndag 14 Mars

Godkväll.
Nu var denna helgen slut. Måste säga att den har varit underbart lugn och skön=)
Tittade melodifestivalen igår ju, med både nicke & Isak som inte ville sova. Annas låt var jätte fin, båda jag och nicke fick rysningar när hon sjöng. Men jag hoppades ju på Salem Al Fakir, men han kom ju två och det visade ju att fler än jag verkligen gillar låten.
Idag har vi bara varit hemma. Var planerat att övningsköra i eftermiddags men Isak ville inte vara iväg, han ville vara hemma med mamma & pappa. Så vi stannade hemma och hade det gosigt istället =)
Ikväll har jag bara suttit och läst min Hemsjukvårds-bok, vi har tenta nu på onsdag så börjar känna mej lite stressad. Tur att boken är så intressant att läsa!
Kollade även lite på Ballar av stål innan på femman, och jag höll på å dö.. gud va dom är pinsamma! även om jag skäms när jag ser på det kan jag inte låta bli å kika iaf =) haha.. tokigt.
Imorgon är det dags för skola igen och Isak ska till dagis igen. Hoppas han håller sig pigg och kry nu min lille gose!<3

Fick lägga ut detta inlägg nu eftersom datorn inte ville som jag ville igår kväll:P

Melodifestivalen

Förresten så hoppas jag på att Salem Al Fakir vinner melodifestivalen ikväll!
Jag älskar hans låt! =)


Lördag 13 mars

Min dag började inte särskilt bra igår.
Hade laddat hela veckan inför min första körlektion på körskolan och varit jätte nervös.
Hade tid klockan 07.00 till 07.40. Så jag tog bussen hemifrån klockan tio över sex och var vid körskolan tio i, i tid och allt =) men sen blev klockan kvart över, tjugo över, halv åtta, tjugo i åtta.. och det var ingen som kom och ingen som svarade när jag ringde.
07.40 kom en som skulle ha körlektion med en annan elev, de trodde han jag skulle köra med hade försovit sig men det visade sig att han var sjuk! riktigt dåligt, och inte ens en ursäkt fick man.. det hade räckt för mej men icke.. "så kan det va" va det jag fick höra.
Så jag var ilsken som ett bi och kall efter att ha stått ute och väntat.
Typiskt också när det var min första lektion... men men, hoppas det går bättre nästa bokning:P
Sen kom jag ju till skolan och var ivrig att få tillbaka provet på folkhälsokunskap som vi skrev den 3:e Mars.
Jag fick VG ! blev så himla glad & nöjd med mej själv =)
Då blev ju genast dagen bättre.
På kvällen sen satt jag och pluggade och Niklas satt med sin nya dator =)

Idag har vi haft mamma, Ola, mormor, Felicia & Oliwer på besök.
Jätte mysigt att träffa dom allihopa.
Ikväll ska iaf jag se Melodifestivalen! hehe, får se om nicke gör mej sällskap ;)

Hoppas ni får en bra lördagkväll:D

Onsdag 10 Mars

Hej heej.
Ännu en dag hemma med vår lille sjukling. Ringde bvc å sa att det inte blivit bättre med hans ögon & att jag ville de skulle titta på honom. Så vi fick en tid imorse, och ögonsalva fick vi med oss hem.
Hoppas nu verkligen det hjälper, tycker så synd om honom & hans stackars ögon.
Annars har han varit ganska pigg och glad idag, humöret svänger upp & ner men mest glad=)
Ikväll kom min vän Jennifer på besök. Vi har inte träffats på jätte länge, så det var såå kul å ses=) Hon hade även med sig sin supersöta hund, Lacus som var så go!
Pratade, gick en runda, fikade och tittade såklart i fotoalbumen hihi.

Efter de åkte hem gick tiden väldigt fort, tittade på teve efter att Isak hade somnat och vips så var klockan halv elva.. så det är väl nästan dags att krypa ner nu tror jag :D


Jenni & Isak

Nicke & Lacus

Lacus leker med en boll, slembollen :)

Måndag 8 Mars

Godkväll!
Sitter här vid datorn och är trött, hade egentligen behövt läsa min hemsjukvård-bok men tiden bara springer iväg ju. Ska läsa lite innan jag lägger mej iaf.
Varit hemma med Isak idag också, verkar inte bli bättre med hans ögon och nu ikväll kändes han varm.. lite stackarn, får se om han är piggare imorgon. Bvc tyckte vi skulle avakta med salva iaf tills i morgon.

I eftermiddags var jag inne på hudmottagningen eftersom jag fått sånna eksem, som visade sig vara psoriasis! :( men jag hade väl nästan räknat med att det var det.. Nu hoppas jag mina krämer hjälper så man slipper se ut som en prickig korv på kroppen!
Efter det gick jag till gymmet med Johanna. Gick bättre än jag trodde, har sån träningsvärk så jag trodde det skulle bli skitjobbigt. Men åh va roligt det är, ska kolla över priserna imorgon och se om man inte ska ta och skaffa sig ett gymkort =)
Och kvällen tillbringade vi hos pappa och familjen med rostade mackor och BOY som Isak säger (oboy =)

Nehe läsa var det ja! 

*Sov gott* 


Söndag 7 Mars

Hejsan.
Då var det slut på denna helgen.
Verkar som att jag får vara hemma med Isak imorgon igen, vi undrar om han inte fått ögoninflammation nu också?, eller om det bara beror på förkylningen. Får kolla upp det imorgon, hans små ögon.. det ser ut som att han har gråtit i en vecka typ:( stackars lille gossen.
Annars idag då, var uppe med tuppen efter sex nån gång. Jag och Isak satt i soffan och tittade på Fotbollsfruar haha ( en serie jag följde förut som jag fått hem på dvd nu). Ett par avsnitt och lite frukost sen väckte vi far i huset.
Fick ta tag i vår uteplats också eftersom vår katt inte gått och gjort sina behov i skogen, utan längs hela sidan av uteplatsen.. fräscht!:P passade på att skotta bort en del av snön också när vi ändå var i farten.

I eftermiddags var vi ute och övningskörde, en väldigt lång runda idag. Det var väldigt längesen men det gick ändå ganska bra. Om jag bara kan sluta och stressa upp mej själv i onödan!! hopplös med det.
Men det ska väl bli bättre ju mer säker man känner sig såklart.

Och så ikväll har vi varit på Montmatre med Niklas familj, lillebror Mattias fyller 20 år imorgon så vi blev bjudna på god mat. Älskar deras mat, alltid lika gott va man än väljer =)
Isak var ju dock inte på sitt bästa humör så vi blev inte så långvariga, men det var trevligt att gå ut och äta tillsammans =)

Nu ska jag strax gå och lägga mej, värma min vetekudde att vila min ömmande kropp på... träningsvärk.. hoho det känns bra ; )

*Godnatt på er*



Lördag 6 Mars

Hej hopp!
Ooh vilken härlig dag jag har haft! haft en heldag med min bästa vän Johanna.
Började dagen ganska tidigt eftersom Isak var piggelin. Vid halv tio kom mamma och hämta mej för att följa med mej till frisören! hoho, kände att jag var tvungen.. så trött på mitt långa tunga hår. Och visst blev det kortare, men jag känner mej nöjd faktiskt. Älskar när man är nyklippt, håret känns så mycket bättre.
Efter det sprang vi ner till körskolan, Johanna skulle skriva in sig och jag hämta mina böcker, nu är vi på gång! nu kan vi peppa varandra att klara det här =)
Efter det gick vi och solade i 20 min, vilket var uuuunderbart. Så längesen jag solade och det var riktigt skönt att känna den värmen. När jag låg där och blundade tänkte jag att jag låg i en solstol i något varmt land hihi.. det hade inte varit dumt.
Men visst blir man piggare av att solen skiner nu? vi går mot rätt håll iaf.
På eftermiddagen var det bara att slänga på sig träningskläder och gå med raska steg mot Friskis&Svettis. Jag har provat på styrketräning för första gången i mitt liv. Jag tyckte att det var jätte jätte kul! anar att jag kommer ha skitont i kroppen imorgon, men det känns härligt.
Dit får du gärna ta med mej fler gånger Johanna:D

Ikväll har nicke och jag varit och storhandlat, ätit pizza och tittat melodifestivalen. Nu har han slocknat här i soffan och jag ska kika på sängar på nätet. Ska försöka hitta en till Isak som han ska få när han fyller 2 år. Vi ska nog köpa en stor säng med en gång, istället för en liten eller en växa-säng.

Hoppas ni har en bra helg!!
Här kommer en bild på mej i min nya frisyr, ska ta en annan i morgon när jag försökt fixa lite =)


Fredag 5 Mars

Är jättesugen på att klippa mej förresten! Tittat på frisyrer på nätet och fastnat för denna. Men det kanske är för mycket? tyck gärna till =) Jag vill ju inte se ut som en tant liksom.


Fredag 5 Mars

Godmorgon!
Idag är det full fart här hemma! Isak sov ju hela dagen och kvällen igår, han vaknade vid 01.30 och var hur pigg som helst. Tror inte han kom till ro igen förrän vid fyra tiden:P
Han vaknade igen vid halv åtta å det är svårt å tro att han var så dålig som han var igår.
Feberfri och pigg idag alltså, måste ju vara hemma en dag när han är feberfri iaf.
Har precis satt på Babar filmen men fisen vill dammsuga istället:P haha... buse.
Ska nog försöka städa lite idag inför helgen, det är alltid skönt.

Snart fyller min lilla gudson Hampus 1 år! helt sjukt va fort tiden går=) Han älskar att städa också, så jag tror jag ska köpa en leksaksdammsugare till honom. Nån som vet vart man kan köpa såna? fast jag antar att leksakshuset har iofs.

Ha en bra dag allihopa!

Torsdag 4 Mars

Hallo igen.
Phuu vilken lång dag det har varit. Isak har ju haft hög feber, 40,8 som högst! blev väldigt orolig, han har ju även en sån hosta så vi åkte till vårdcentralen. Ett virus han har åkt på, så det är bara att vänta ut det, fick även utskrivet Bricanyl vi ska prova och hoppas det hjälper mot hans hosta.
Sen klockan tolv har han sovit nästan hela tiden lille gossen, när han vaknat har han fått piggelin som farmor köpt.
Och när nicke kom hem hade han med sig paket : en bilbok och en husdjursbok =) och så festis så då blev han glad =) och två dvd:er Babar som vi ska titta på imorgon. Jag fick minsann också paket : två marabou choklad och en skvallertidning! han vet va man behöver min gubbe :D
Nu hoppas jag på en lugn natt och att Isak får sova!
Och så får vi hålla tummarna att han är piggare i morgon.

Nu är det ju plötsligt fredag igen! Måste nog sätta mej och plugga lite ikväll.



Torsdag 4 Mars

Hej!
Det var längesen!
Tänkte att jag skulle försöka komma igång igen med bloggen, det tycks alltid bli att jag tar en "månadspaus" ibland:P tråkig jag är.
Fullt upp just nu iaf. Har haft min första tenta i Folkhälsokunskap i skolan, kändes bra när jag skrev provet men är ändå jätte nervös!, hoppas verkligen jag klarat det.
Nu har vi börjat med Hemsjukvård, som är mycket mycket roligare å läsa. Intressant att lära sig om sjukdomar och vård av dom.
Trivs toppen bra i klassen och lärarna är super.
Jag är även i resursen 50% som också känns kul att vara på olika arbetsplatser.
Idag skulle jag ha jobbat men Isak hade hög feber när han vaknade imorse så vi får vara hemma och vila.
Jag är inskriven på körskolan nu äntligen! Min snälla Niklas har köpt ett guldpaket till mej så nu får jag se till att klara detta:D Ser verkligen fram emot det men är väldigt nervös samtidigt.

Lägger in lite bilder från senaste tiden:
Hörs snart!<3



Vi bjöd Niklas, Erika & Mattias på plankstek en lördagskväll. De var lika tosiga som alltid=)


Erika & Mattias


Isak har fått fingerfärg och målarförkläde, ooh så kul:D


Utekväll på 2 rum&kök med Niklas,Erika & Johanna, Daniel. Åt supergod fondue!


Nicke & jag


Lilla söta Johanna


Daniel åt mest under kvällen :D

RSS 2.0